GOSSIP

Forside
07-06-2012

Ny Facebook-klon ligner originalen på en prik

Det ser ud som Facebook. Det kan det samme som Facebook. Det er YouFace


Skinnet bedrager. Det, du ser på billedet, er ikke Facebook på russisk, men den usbekiske opfindelse YouFace.

Foto: Screendump

Facebook, LinkedIn, Twitter og Pinterest. Vil man være social på nettet, har man i forvejen en hel del muligheder - og nu findes der endnu én. I hvert fald, hvis man bor i Usbekistan.

YouFace.uz, som er stort set identisk med Facebook, blev lanceret i slutningen af sidste måned og har foreløbigt lidt mere end 300 medlemmer. Både sidens udseende og funktioner er mere end bare inspireret af Mark Zuckerbergs original.

Selv sidens slogan - "It will always be free" - snylter på Facebooks "It's free and always will be".

YouFace er skabt af den 22-årige Ayyub Abdulloh, der indrømmer, at der "ved første øjekast" er "visse ligheder", men at det blot skyldes et forsøg på at tiltrække brugere. Når det er lykkedes, skal udseendet ændres.

- Siden er ikke som Facebook, siger han til The Atlantic.

- Den ser bare sådan ud.

Det er anden gang, at Usbekistan forsøger sig med at lancere et alternativ til Facebook. Regeringen har tidligere søsat en lignende side, der kræver, at brugerne registrer sig med personlige oplysninger som eksempelvis telefonnummer.

Usbekistan er kendt for at have meget indskrænket presse- og ytringsfrihed. YouFace profilerer sig dog på at være "ren" og "fremme ungdommens patriotiske følelser" og er blevet godt modtaget af myndighederne.

Også i Rusland findes der allerede et socialt netværk, der har slående lighed med Facebook. Den går under navnet VKontakte og skilter med at være "Europas største netværk med mere end 100 millioner aktive brugere".

Kilde: The Atlantic


Newspaq

Senest nyt

PLAYLIST

Musik nonstop 5.30-23:30

Se programoversigten her

web by coolsystems